FANTASTISK seier i Wien, Eivind Holtsmark Ringstad! GRATULERER!:)

Gratulerer med en fantastisk førsteplass og seier i Wien fredag kveld,
Eivind Holtsmark Ringstad !

Dette er første gang en nordmann vinner  denne svært prestisjefulle konkurransen som er Den Europeiske Kringkastingsunionens solistkonkurranse for klassiske musikktalenter opp til 19 år. Eivind er Eurovision Young Musician 2012!

Dette er også første gang bratsj er med som instrument i Eurovisjonens talentkonkurranse Young Musicians , der finalen spilles på rådhusplassen i Wien foran 40 000 tilskuere og millioner av TV-seere over hele Europa.

De sju beste musikktalentene fra semifinalen kommer til finalen på rådhusplassen i Wien  Alle finalister er  i utgangspunktet vinnere, for det er en stor prestasjon å komme til finalen blant så mange dyktige musikere.
I år fikk vi høre så forskjellige instrumenter som fagott, tverrfløyte, to sjeldne strengeinstrumenter ,  piano, bratsj og fiolin.
Det å kåre vinneren blant sju så forskjellige musikere, er ikke enkelt, men juryen er meget profesjonell med stor faglig tyngde, og har klare kriterier de dømmer ut fra.

Bratsj brukes for det meste i ensemblespill. Det er ikke et instrument vi først og fremst tenker på som soloinstrument.
Men Eivind viste oss hvilket fantastisk soloinstrument bratsjen kan være.
Det har en varme og dybde som fiolinen ikke har,
Eivinds Holtsmark Ringstad tolkning av Béla Bartóks bratsjkonsert lot oss høre både bratsjens dype fylde og virtuose egenskaper.

Vakkert, viruost og imponerende spilt med overbevisende musikalitet og utstråling.

De som kommer til finalen i denne store konkurransen, får et springbrett til en internasjonal solokarriere. Ikke minst gjelder det de tre premievinnerne.
I Norge har både Leif Ove Andsnes, Tine Thing Helseth og Eldbjørg Hemsing og Guro Kleven Hagen  slått gjennom  internasjonalt etter «pallplasseringer» i Wien.

 

 Nå har 17 år gamle Eivind Holtsmark Ringstad overgått dem alle sammen med historisk SEIER!


Det er nesten ikke til å tro, men samtidig er det en manifestasjon over det gode arbeidet som gjøres med unge norske musikktalenter og over det skyhøye nivået som finnes blant unge norske klassiske musikere.
Jeg er nesten målløs av glede og beundring, selv om  jeg bruker ord her for å formidle min glede.

En STOR og uforglemmelig kveld for norske utøvere. Det finnes mange euforiske nordmenn i natt, både i Wien og i Norge.

Eivind Holtsmark Ringstad har nå lagt et grunnlag som gir ham alle muligheter til å få en strålende  internasjonal solokarriere.

Gratulerer til Soon-mi Chung, Barratt Due musikkinstitutt og Eivind med  særdeles velfortjent og viktig seier! :-)

Om Ragnhild S

Liberal sosialdemokrat. Bestemor. Musikkglad. Brassentusiast.. "Kristenagnostiker" med et anstrøk av kulturrelativisme, tross enkelte klare grunnholdninger. Gjennom levd liv har jeg fått en forkjærlighet for katolisismen, men selv er jeg ikke praktiserende katolikk Skriver mest om politikk, religion, kultur og litt sport. Sykkelentusiast med Belgia i hjertet. Nå er jeg antagelig også "multikulturell marxist" hva nå det betyr. Politisk korrekt er jeg også. Jeg velger å tolke denne nedsettende betegnelsen fra den ekstreme høyresiden som et mentalt og politisk adelsmerke. . Likevel er jeg politisk uberegnelig og rett som det er uenig med dem jeg identifiserer meg med. Paradoksalt? Kanskje. Men er ikke paradoksene en del av å være menneske? Leve individualismen, solidariteten og mangfoldet!