Huskeliste

Dette er en oppsummering av ting du må tenke på før du poster en artikkel på kontrovers.no:

1. Layout
Layouten på forsiden er veldig visuell, hver eneste artikkel er fremhevet med bilde, både i slideshowet og tilknyttet enkeltinnlegg. Bildet velges ut i denne rekkefølgen:

  1. Fremhevet bilde
  2. Det første bildet i innlegget

Vi ønsker at alle innlegg utstyres med fremhevet bilde. Anbefalt oppløsning er 640 x 250 pixler.

Merk at fremhevet bilde ikke er synlig i artikkelen. Ønsker du også å vise bildet i artikkelen legges det til der du ønsker å ha det.

2. Slideshow
Du kan fremheve en artikkel i slideshowet på forsiden ved å knytte artikkelen til kategorien Slide. Husk: Gjør en kvalitetsvurdering. Det er ikke noe mål i seg selv at enhver ny artikkel skal showcases slik.

De 8 nyeste artiklene i kategorien Slide vises i slideshowet. Antallet kan utvides dersom vi finner det hensiktsmessig.

3. Anbefalt
De tre nyeste anbefalte artiklene fremheves med bilde i menyen på høyre side. Du markerer en artikkel som anbefalt ved å knytte den til kategorien Anbefalt.

4. Utdrag
Rett under teksteditoren hvor man skriver innlegget finner du en tekstboks som heter «Utdrag». Teksten du legger her vil være den teksten som vises i tilknytting til overskriften, på forsiden. Dersom du ikke legger tekst i dette feltet vil de første ordene i artikkelen være de som brukes på forsiden. Utdrag-feltet gir deg altså muligheten til å oppsummere eller presentere artikkelen på forsiden, slik du selv ønsker.

Hvis du ikke finner feltet Utdrag under tekstbehandleren, må du trykke Skjerminnstillinger øverst til høyre på Rediger innlegg-siden og hake av for Utdrag.

5. Opphavsrett
Opphavsrett skal respekteres. Dette betyr at

  • Du har opphavsretten til alt ditt materiale. Vi vil aldri slette noe du har skrevet eller bruke det i sammenhenger utenfor kontrovers.no, dersom ikke annet er avtalt med deg.
  • Man poster ikke andres materiale og utgir det for å være sitt eget.
  • Bilder som brukes er tillatt å bruke. Det finnes mange nettsteder som tilbyr gratis nedlasting og bruk av bilder. Alle bilder fra Wikipedia er creative commons-lisensiert og kan derfor brukes fritt.

6. Avatar/Profilbilde
For å få et bilde knyttet til profilen din, både i kommentarer og på listen over skribenter må du opprette en konto hos Gravatar. Bruk emailadressen du er registrert med på kontrovers, og knytt bildet du ønsker som profilbilde til den adressen.

Gravatar er brukt på de aller fleste bloggsystemer. Det betyr at bildet også vil følge deg hvis du kommenterer andre steder enn hos kontrovers.no også – så fremt du angir samme epostadresse i tilknytning til disse kommentarene.

7. Norsk lov og moderering
Det drives ikke noen moderering i tradisjonell forstand på kontrovers.no. Enhver forfatter står for sine innlegg.

Det kan imidlertid ikke publiseres innlegg som åpenbart strider mot norsk lov. Slike innlegg vil ikke bli slettet, men lagt som kladd slik at de ikke er synlige på forsiden. Forfatter vil få mail om saken og står fritt til å omformulere eller slette innlegget.

Jeg har et redaktøransvar for kontrovers.no, og er den eneste som har tilgang til å redigere andres artikler. Jeg vil aldri redigere eller slette innhold, men forbeholder meg retten til å:

  1. Legge til fremhevet bilde, dersom det mangler. (Fremhevet bilde er kun synlig på forsiden.)
  2. Endre kategorier, f eks fjerne eller legge til et innlegg på slideshowet på forsiden.
  3. Avpublisere et innlegg, dvs legge det med status kladd, dersom hensyn til lover og regler tilsier det

-Geir Skoglund

Om forfatteren

Frittenkende og gudløs positivist av sosialliberal legning.