Hva er et problem?

Hva er et problem? Er problemer skapt, dannet eller lagd? Se det kan være like vanskelig å svare på som det er å definere. Et problem oppstår hvert fall, uansett dens opprinnelse, og når det først oppstår må det løses. Men det kan overses, det kan skyves til siden og det kan til og med glemmes, men forsvinne, nei det gjør det ikke.

Noen vender seg mot høyere makter i alt fra harnisk til rådløshet med bønn om hjelp til å løse eller bli kvitt problemene sine, «Å Gud, vær så snill og hjelp meg med problemene mine!» Vel, Gud skapte i så fall ikke problemer for at han skulle løse de for oss, men for at vi skal lære og løse de selv.

Andre vender det andre kinnet til, «et problem, hva er det?» –  eller, «et problem fra eller til…».

Men noen løser problemene med alt det trengs av blod, svette og tårer.

Nå kan det saktens finnes enklere problemer som ikke krever særlig stor innsats for å løses og dermed forsvinner det, men det kan sannelig og finnes krevende og store problemer som vanskelig kan løses. Noen problemer kan fremstå som uløselig, men det kan vi i så fall takke eller skylde på oss selv for, for en ting er sikkert, man skaper, danner eller lager ikke et problem av en umulighet. Et problem oppstår der det finnes muligheter.

 

 

Om Helene Jensen

Med mennesket i fokus. I møte med det mangfoldige mennesket gjennom arbeidslivet har jeg fått ideèr og innspill nok til å legge meg opp egne meninger. At jeg er og blir ateist er den ene.