Hvis Gud forsvant…

Mange mennesker tror ikke på Gud. Men la oss for et øyeblikk tenke over hva som ville skjedd hvis Gud plutselig forsvant. Hvis vi våknet opp en morgen, og Gud av en eller annen grunn hadde bestemt seg for å virkelig forsvinne ut av sinn og syne. Hva slags verden ville det vært?

Jeg vet en ting. Kristne ville vært blant de første som oppdaget det, for de kan kjenne Guds nærvær inni seg. Hvis Gud forsvant ville de umiddelbart følt et tomrom i hjertene sine. De ville blitt hule, ensomme og kjent håpløsheten inne i seg – akkurat slik ateister føler seg i dag.

Hvis Gud forsvant, ville misjonærer i Afrika og New Orleans ikke lenger hatt noen grunn til å hjelpe ofre for malaria, AIDS eller orkanen Katrina. Å spre Guds ord til de syke og fattige ville vært poengløst – særlig hvis misjonærene ikke lenger ble belønnet for det i det hinsidige.

Hvis Gud forsvant, ville det ikke vært noen vits i å be. Det å lykkes i livet, ville kun handlet om hardt arbeid og flaks, siden Gud ikke er der til å se i nåde til oss; eller velge å ikke se i nåde til oss av uransakelige grunner. Forsvunne barn ville, eller ville ikke, kommet trygt til rette enten vi ba for dem eller ei.

Hvis Gud forsvant ville naturkatastrofer inntreffe helt tilfeldig, helt uten hensynstaken til den religiøse troen til menneskene som får sine liv ødelagt. Tenk deg – jordkjelv og tsunamier som inntreffer tilfeldig, uten forvarsel og uten nåde. For en grusom verden det ville vært!

Hvis Gud forsvant, ville de små gleder i livet vært meningsløse. En vakker solndgang ville bare vært en forgjengelig stjerne som forsvant i horisonten et sted, som den gjør alle kvalder. En smårollings latter ville ikke lenger være en kilde til glede over Guds vakre skaperverk, men mer bare en slags lyd – fremsatt av noe som sannsynligvis vil ha mat snart. En valp ville ikke lenger være søt og myk og noe Gud har skapt for å bringe skjønnhet inn i livene våre, men ville bare vært en temperert ting som vi kunne ha hatt sex med hvis vi følte for det.

Hvis Gud forsvant ville samfunnet umiddelbart bryte sammen. Siden lovverket vårt er basert på de kristne verdiene i Bibelen, ville alle lover plutselig bli ugyldiggjort. Jeg vet at jeg ville mistet all følelse for hva som er rett og hva som er galt. Jeg ville sannsynligvis kastet meg ut i en blodtørstig voldsorgie i drap og kannibalisme. Fordi, frykten for å trosse Gud er i øyeblikket det eneste som hindrer meg i å gjøre det.

Faktisk, hvis Gud forsvant ville alt, fra renheten i luften vi puster, til skjønnheten i en barnelatter, til den gudfryktige moralen som hindrer oss i å konstant skjende og drepe hverandre, også være borte.

Hvis Gud forsvant…

Teksten er inspirert av Edward Current.

Om Hubert Duun

Hubert Duun er et pseudonym. Det er ikke noen stor hemmelig hvem personen bak er, men det er praktisk å slippe å få hundrevis av treff på seg når noen googler navnet mitt.