Pinse til besvær

I går stengte alle butikkene på Nesodden klokken 16, mot normalt klokken 23. Polet, som vanligvis er oppe til kl 15 på lørdager, var stengt og ølsalget ble de fleste steder i landet stanset klokken 15. På vanlige lørdager får man lov til å kjøpe øl frem til klokken 18.

Hvorfor alle disse statlige forordningene på denne lørdagen? Jo, fordi en skokk med overtroiske mennesker innbiller seg at noe de kaller Den Hellige Ånd materialiserte seg på planeten Tellus over 13 milliarder år etter universets tilblivelse. Denne hellige ånden er videre en manifestasjon av guden de dyrker og det forventes derfor at alle, innbefattet alle de som rister oppgitt på hodet av åndetilbederne, skal innrette seg etter denne fundamentalt bristende virkelighetsoppfatningen.

Vanligvis klarer jeg å huske disse religiøse særhetene og deres inngripen i livet mitt. Denne gangen gikk det i vasken. Jeg var på 40-årslag i går, og det viste seg at flere andre der var i nøyaktig samme båt, noe som gikk hardt ut over vertskapets barskap. I det minste ga det oss noe å snakke om.

Hvorfor skal vi akseptere religiøse lover? Hvilken jævla rett har selvrettferdige mennesker som tror de er utvalgte av universets skaper, no less, til å forlange at vi andre skal måtte underkaste oss vrøvlet deres?

Det burde være unødvendig å måtte si fra: Sitt gjerne hjemme og dyrk guder og ånder så mye dere lyster, men vennligst slutt å plage skikkelige folk med fantasiene deres.

Om Geir Skoglund

Frittenkende og gudløs positivist av sosialliberal legning.