Scott Adams sokkedyr

Internett brukes stadig mer aktivt av stadig flere. Mange kjente og respekterte mennesker innen både kultur og vitenskap er aktive debattanter på nett. Av og til går det en kule varmt.

På engelsk har man uttrykket «sockpuppeting». En sock puppet, altså en sokkedokke, har vi vel alle laget minst en gang, ved å tre en sokk på hånden og lage munn mellom tommelen og resten av fingrene. Verbet sockpuppeting bruker dette sokkedyret som et bilde på noe annet: Det å opprette flere identiteter på nett, som så kommenterer hverandre for å skape et bestemt inntrykk.

Seneste tilskudd i sokkedyr-familien er tegneserieskaperen Scott Adams, mannen bak Dilbert. Adams er ofte frempå med de rareste påstander, blandt annet ganske nedverdigende utsagn om likestilling og halvkreasjonistiske påstander om evolusjon. Sånne ting medfører ofte kritikk, og kritikk er noe Adams har blitt utsatt for i mange år.

Scott Adams svar var identiten plannedchaos, som har postet innlegg både via reddit og i diverse blogger og diskusjonsfora. Innleggene handler i hovedsak om Scott Adams,  om hvor dyktig Scott Adams er og hvor misforstått Scott Adams er. Det toppet seg i en diskusjonstråd på forumet MetaFilter litt før påske.

As far as Adams’ ego goes, maybe you don’t understand what a writer does for a living. No one writes unless he believes that what he writes will be interesting to someone. Everyone on this page is talking about him, researching him, and obsessing about him. His job is to be interesting, not loved. As someone mentioned, he has a certified genius I.Q., and that’s hard to hide.

Sitat: Sokkedyret plannedchaos. Dette er bare et utdrag fra ett av mange innlegg fra sokkedyret. Tråden i sin helhet finner du her.

Dette er ikke første gang sokkedyret hyller Adams genialitet. Her er fra en annen diskusjon for noen måneder siden:

Adams ble avslørt og har etter avsløringen postet et langt forsvar på dilbertbloggen sin. Forsvaret har igjen blitt møtt av massiv kritikk og latterliggjøring.

Farsen rundt Scott Adams er langt fra over. Det er likt et gigantisk realityshow som bølger over den internasjonale bloggosfæren. Jeg venter spent på neste episode.

Om Geir Skoglund

Frittenkende og gudløs positivist av sosialliberal legning.