Bør journalister egentlig ha krav på noe mer beskyttelse enn en hvilken som helst annen yrkesutøver?

Nå tenker jeg ikke på de få seriøse journalistene vi har her i landet, de som graver i bullshit for å avdekke møkk, greit nok. Disse må kunne utføre sin jobb uten å risikere en omgang grisebank. Jeg tenker mer på dem som står til knes i møkk og roter i dritt for å finne salgbar bullshit.

Sportsjournalister for eksempel. Som vi sier, det eneste seriøse journalister og sportsjournalister har til felles, er hangen til dyrt brennevin og billige bestikkelser.

Hvis jobben din er å mase på skiløpere og fotballspillere, og stille dumme spørsmål av typen: Hva føler du nå? Hvordan rangerer du denne seieren/dette tapet i forhold til noe annet, hvorfor skal du da ha noe mer beskyttelse enn en hvilken som helst rørlegger, snekker, vaksehjelp eller resepsjonist på et hotell i Haugesund? Av disse er det tross alt du som gjør den minst samfunnsnyttige jobben. Nå sier jeg ikke at noen av dere bør få juling, men er det noen grunn til at en sportsjournalist skal kunne ferdes tryggere etter mørkets frembrudd enn en hvilken som helst annen lønnsmottaker? Når han er den vi har minst bruk for her i verden.
Og så har vi naturligvis disse makkene som lever av å finne ut hvem skuespillere, kongelige, radioverter og andre kjendiser ligger med nå for tiden. Beklager. Jeg unner dere all den julingen dere kan få. Ærlig talt, ingen mann har noensinne ligget gjemt i buskaset utenfor en annen manns hjem for å se hvilken kvinne som kommer ut derfra med mindre han har grunn til å tro at det er hans egen kvinne som har sneket seg inn der.

Om Adolph Preussen