Fisking i opprørt vann

La det være sagt, først som sist: Jeg synes FrP er et møkkaparti.

Behandlingen FrP nå utsettes for av bl a VG, finner jeg likevel motbydelig. VG har gravd frem gamle tråder fra FpUs diskusjonsforum, og gjør et nummer ut av at ABB har deltatt i diskusjoner der med flere ungdomspolitikere som etterhvert har blitt sentrale FrP-ere. (VG kaller også innlegg på diskusjonsforumet for bloggposter, til tross for at VG selv driver både en av Norges største bloggportaler og Norges største diskusjonsforum og dermed burde være klar over forskjellen. En digresjon, jovisst, men den sier noe om presisjonsnivået.)

Det hele følges opp på kommentarplass av Eirik Mosveen, hvor han riktig understreker hvor dårlig PR det er for FrP at ABB har vært såpass «sentral». Tenk, han brukte fornavn på dem han diskuterte med på diskusjonsforumet. Og de folkene han diskuterte med har liksom problemer med å huske hvem de diskuterte med i noen nettdebatter for snart ti år siden.

Det er også mer enn påfallende hvor dårlig hukommelse mange av de som hadde omgang med ham i partiet den gang har i dag. De husker nesten ingen verdens ting.

Jeg har diskutert på nett i langt over ti år. Det har jeg sannsynligvis til felles med mange av de som påfallende nok ikke kan huske navnet ABB ti år senere. Husker jeg navnene på dem jeg var involvert i den og den diskusjonen med, for ti år siden? Husker jeg engang alle diskusjonene jeg var involvert i for så mange år siden? Nei, jeg gjør ikke det og det er ikke det minste påfallende – akkurat som at det ikke er det minste påfallende at man har en uformell tone på mange diskusjonsfora.

Det er i det hele tatt vanskelig å si hva som er det faktiske lavmålet i kommentaren. Kanskje den snedige her, hvor Mosveen sier det uten at det liksom egentlig er han som har sagt det:

Rettferdig eller ikke, vil nok mange folk uansett tenke: Hva er det med Frp som gjorde at en slik mann følte seg tiltrukket av nettopp dette partiet? Eller: Vis meg dine venner, og jeg skal si deg hvem du er.

Rettferdig eller ikke, tenker jeg: Hva er det med VG som gjør at de bruker en av de største tragediene i det moderne Norge til å skvette subtil dritt på et parti som ikke har noe som helst ansvar for den? Eller: Vis meg dine politiske kommentatorer, og jeg skal si deg hvem du er.

Tags:

Om Geir Skoglund

Frittenkende og gudløs positivist av sosialliberal legning.