Samtale rundt en kopp te

 

-Skal det være en muffins til?

-Det heter ikke muffins, men muffin. Muffins er flertall, muffin entall. Slik som med cap. Det heter cap i entall og caps i flertall. Hadde du ikke engelsk på skolen?

-Samma det. For øvrig heter det ikke muffins, men cupcakes. Det er det store nå. Med fargesterk krem fulle av kjemikalier som ikke var tillatt da mine barn vokste opp. Men man er kanskje ikke like nøye på det lenger, jorda er jo så allikevel forurenset med atomavfall.

-Huff, ja. Godt det ikke er vi som skal arve jorden.

-Mer te?

-Ja, takk. Den er i hvert fall god. Hvor har du kjøpt den?

-Perchs tehandel i København. Earl Grey. Deres egen blanding. Jeg kjøper en kilo hver gang jeg drar til Køben. Men de sender også. Pr post.

-A propos te, det går vel helst i champagne i morgen. Prinsebryllup og greier. Skal du se på?

-Fare for at jeg kommer til å ta en titt, ja. Det sies at de har fyllt hele kirkerommet med trær. Og jeg som trodde kunsthistoriestudenter var mer fascinert av arkitektur enn skog.

-Jeg for min del er mest interessert i kjolen. Det blir vel noe tekkelig, men stilrent og enkelt. Den må jo tross alt passe til innehaversken, for å si det sånn. Og Kate er vel hva man beskriver som en klassisk skjønnhet, eller hur?

-Skal jeg gifte meg på nytt, så skal jeg gjøre det i en svart kjole. Cruella de Ville med en touch av goth. Det er meg.

– A propos svartinger – så du Obama på TV i går? Tenk, han ble nødt til å legge frem fødselsattesten for å bevise at han er født på amerikansk jord. Grenser ikke det til regelrett mobbing?

-Det hadde nok ikke skjedd om han var hvit. Men, brukte han ikke vel lang tid på å få den fremskaffet? Enhver konspirasjonsteoretiker vil utnytte det for alt det er verdt. Forfalskning, er det første som faller meg inn. I India kan man for eksempel kjøpe hva det skal være av alskens attester på annet hvert gatehjørne. Jeg har selv sett hvordan de produserer vitnemål fra Harvard, Yale og andre velrennomerte universiteter.

-Sier du det? Kanskje ikke verd å gå til en indisk fastlege, da?

-Jeg ville ha vært betenkt. Det er blitt så mye fusk og fanteri, også blant leger. De er ikke de pålitelige og stødige menn de en gang var. Ikke prester eller lærere heller, for den saks skyld. En gjeng pedoer alle sammen.

– Samfunnet går til helvete. Det er i hvert fall sikkert og visst.

-Mer te?

Om Marita Synnestvedt

Magister i klassisk arkeologi Forfatter av Blogghore! Ett År på VG Blogg med Deathdealer Mer info: http://bit.ly/gEQD4B